Strand / havjagt

Spørgsmål til udvalgets aktiviteter kan rettes til udvalgets formand
Martin Møller
Mobil: 2242 5110
Mail: mopa518@gmail.com

Strandjægerudvalget efterlyser.
Strandjægerudvalget mangler lokkeænder, lodder, pagajer, padler og ankre til de nye pramme… så har du noget udstyr som ikke bliver brugt, så er her alle tiders chance for at udstyret kan bringe jagtglæden til folk som vil prøve kræfter med det våde element.
Kontakt gerne Martin hvis du har noget du gerne vil donere til klubbens strand&havjagt-interesserede.
At drive jagt via jagtpram, er ikke bare noget man kommer gratis til. Jagten koster dog ikke noget, men det arbejde der ligges i at bygge, og finde den rigtige farve til båden koster både sved og en masse timer.
Disse folk ligger en utrolig energi i deres jagtform.

Plastforurening i naturen
Da der i øjeblikket er meget fokus på plastforurening i naturen, har undertegnede henlagt lufteturene med hunden til Køge Kommunes 10 kilometer lange kyststrækning. Her har jeg så opsamlet de afskudte patronhylstre, som pram – og havjagtjægere sidste år har efterladt i bugten.
Mange jægere på havet bruger halvautomat, som smider afskudte patronhylstrene ud over rælingen.
Dette er dog ikke en plausibel undskyldning for ikke at opsamle hylstrene. Man kan få eller selv lave en skærm, som bliver monteret på geværet og får hylstrene til at blive indenbords.
Klubben ønsker at være en ”grøn forening”, og derfor er vi bl. a. begyndt at bruge miljø – lerduer.
Vi arbejder også på at lave affaldssortering, således at vi separerer patronhylstre og pap, som derfor kan genbruges, og samtidig give os en økonomisk gevinst.
Danmarks Jægerforbund arbejder også på at få våbenproducenterne til at lave miljøvenlige haglskåle til patronerne, som går i opløsning i naturen uden at frembringe forurening.
Danmarks Jægerforbunds motto er : ”mere jagt og natur”. I år har vi fået lidt mere jagt, nu er det så op til os jægere at få lidt renere natur, og bevare det forholdsvis gode image vi har som et grønt og seriøst forbund.

Køge-Herfølge Jagtforening