Nu skal der trænes !

Ovenstående er overskriften på en artikel i ”Jæger” skrevet af DJ’s jagthundekonsulent.

En jagtsæson er forbi, og jagthunden har efter forårets og sommerens træning udført exceptionelle apporteringer, flot stand uden at prelle, har været dirigérbar, adlydt fløjten i alle henseender oma. Naboskytten har løftet på hatten for det gode hundearbejde – eller har det ikke været så rosenrødt ?

Har hunden fået smag for at prelle på fuglevildtet, pisket efter hårvildtet, knaldapporteret, ignoreret hjemkald og stopfløjt, gnasket i vildtet, stjålet fra de andre hunde, svært ved at gå heal/hinter fri ved fod, ej ro på post, svært ved at holde et områdesøg og svær at dirigere mm.

Kan du genkende noget af denne uønskede adfærd hos din jagthund, så er det nu, du skal starte træningen til næste jagtsæson. Den fejl de fleste laver, er at tage den unge hund med på jagt, inden den er fortrolig med grundfærdighederne i lydighed. Hunden er simpelthen ikke mentalt robust nok til at deltage i jagten som en færdiguddannet hund.

Klubbens hundetræning der startede søndag den 7. marts 2021, tilbyder træning på 4 niveauer : Basis 1 & 2 (som er med grundlæggende lydighed) et hold for øvede hunde og et hold for udvidede.

Alle undtagen én har tilmeldt sig på basisholdene !!!

Det er selvfølgelig glædeligt, at der kommer så mange unge hunde til lydighedstræningen, men det får mig til at tænke på, hvad med alle de hunde der har deltaget på den/de forgangne jagtsæsoner, har de virkelig alle sammen fungeret perfekt, er der ikke nogen, hund som fører der trænger til at pudse formen af ?

Tilbage til overskriften : DET ER NU DER SKAL TRÆNES ! Der er i skrivende stund ledige pladser på vores hold både tirsdag og søndag.

Peter Vilstrup

Køge-Herfølge Jagtforening