Referat af seniormøde d. 16/1 ved Sten Sjølund.
En helt ny verden åbnede sig, for de allerfleste af os, da vi d. 16. januar besøgte Aeronautisk Aktivitetscenter ved Avedøre Gl. flyveplads.
Gøsta Ohlsson fortalte om stedets aktiviteter og historie, hvilket også indebar mange gode fortællinger om fortidens hændelser.
Stedet har historie helt tilbage til tiden efter 1. verdenskrig, hvor nogle personer mente, at disse flyvende maskiner kunne få en betydning i fremtidens krigsførelse, mens andre bestemt ikke så, at denne nymodens opfindelse kunne gøre nogen som helst gavn.
Da hangarerne skulle opføres, blev det således bestemt, at de skulle bygges i træ, så man hurtigt kunne brænde dem af, for ikke at ligge i vejen for god gammeldags kanon ild.
Man mener at have en af verdens ældste Hangarer.
Vi fik bl. a. at vide, at de gamle maskiner kun kunne lette og lande i modvind, og atmotorerne fløj på lav oktan brændstof, og med meget lav kompression, så de kunne genstartes af vindmodstanden i luften.
Hver tirsdag mødes fly- og motorentusiaster og nørder med deres interesser, hvilket indebærer restaurering af såvel flymotorer, som hele fly. Mange meget sjældne og enestående modeller.
Vi fik også fortalt, at et stort amerikansk bombefly landede her i 1943, på den forholdsvis lille landingsbane, fordi piloten troede, han befandt sig i Sverige.
Efter endnu et vellykket ude besøg og beriget af mange gode fortællinger og synsindtryk, gik turen tilbage til klubhuset, til en velfortjent frokost, som Keld havde æren af at servere.

Seniorerne får besøg af Michael Løvendal Kruse den 23 jan

Vi mødes kl.10.00 til Kaffe og foredrag/debat med Michael som er formand for Stevns afd. af Dansk Naturfredningsforening.
Som hovedpunkter vil Michael snakke om Tryggevælde Ådal, kavvindmøller ved Stevns, kunstige øer ved Ishøj og dumpning af slam.
Michael, som vi kender for mange spændende foredrag i seniorklubben, er jo venligt stemt for jagt og jægere og har senest taget kontakt til DJ og udarbejdet fælles udtalelser om forskellige natur/miljø projekter.
Sten Sjølund vil servere frokosten , så giv besked på tlf.40253191 hvis du ikke kommer.

Køge-Herfølge Jagtforening