Seniorklubben havde besøg af Harry fra Holte Vinlager, der havde medbragt forskellige vareprøver, som han delte ud af, og fortalte om.
Vi fik baggrunden for vinene fortalt og nogle forskellige tommelfingerregler anskueliggjort.
Bl. a. sagde Harry at det ikke alene er druen, men i høj grad også jordbundsforholdene, der bestemmer, hvordan vinen smager og tager sig ud.
Med ca.10kr i statsafgift pr. flaske, uanset prisklasse, må det være klart for enhver, at der ikke er meget tilbage at betale selve vinen med, når avancer, transport og statsafgift er betalt på en flaske til 30kr.
Harry fortalte også, at langt største delen af den billige vin kom til landet i store tanke, og blev tappet og smagsnuanceret af et firma på transportcentret. Her er man ikke så afhængig af vinenes oprindelse og kvaliteter, da man bare kan tilføre den smag og farve man ønsker, med diverse tilsætninger.
En hulning i bunden indikerer en dyrere flaske, der kun ofres på vine i lidt højere prisklasser.
Portvin skal serveres fra køleskabet og drikkes indenfor en uge efter åbning.
Således beriget med mange oplysninger og et par enkle promiller, kom turen til den faste føde.
Jeg vil afholde mig fra at være madanmelder, men synes alligevel at Karstens løsning fortjener lidt omtale, som inspiration til os andre, om at der er mange måder at løse opgaven på.
Karsten serverede franskbrød med rejesalat, efterfulgt af bidesild m. kogte kartofler og cremefraichesalat, og som dessert æblekage med flødeskum ad libitum.
Altsammen særdeles velsmagende.

   

 

Mvh
Sten Sjølund

Køge-Herfølge Jagtforening