Referat d. 23. jan.

Michael Løvendal Kruse gæstede endnu engang seniorklubben, og gav os en opdatering på igangværende sager, som naturfredningsforeningen er involverede i.

Spørgelysten var stor, og vi bevægede os ud af mange forskellige tangenter.

Bl.a. blev elbilernes miljøvenlighed også diskuteret, og som sædvanlig, havde Michael svar på rede hånd.

Han kunne oplyse, at nye bilbatterier til el biler vil kunne køre 1 til 1,5 mill. kilometer, og derefter anvendes til oplagring af strøm i huse. Endvidere fik vi fortalt at der forskes på livet løs, for at fremstille Natrium-ion batterier.

Natrium udvindes af havvand, og det er der som bekendt oceaner af.

Vi fik også et indblik i beslutningsproceduren omkring Lynetteholmene og havvindmølleparkerne, og det efterlader unægtelig et indtryk af et noget udemokratisk regelsæt.

Råstof indvindingerne i Køge Bugt var også et af emnerne, som Danmarks Naturfredningsforening beskæftiger sig med.

Michael oplyste, at han er blevet valgt ind i hovedbestyrelsen, men at det bestemt ikke er nogen guldgruppe at sidde på disse poster. Det kræver en hustru med en god indtægt, da al bestyrelses arbejdet er på frivillig basis.

I den forbindelse fik vi også et indblik i foreningens økonomi, og at vide at kontingentet fra de 135.000 medlemmer ikke rækker så langt, men at arv og doneringer er en betydelig del af indtægterne.

Et, som sædvanligt, oplysende og interessant møde.

Mvh.

Sten Sjølund

 

Seniorernes besøg hos  LokalBolig Søndre Havn den 30 jan er erstattet af besøg i Roskilde Lufthavn

LokalBolig har med kort varsel aflyst besøget den 30 jan.

Kl.09.30 kører vi derfor i stedet til Roskilde, Lufthavnsvej 48, 4000 Roskilde, og besøger Luftkaptajn Jens Frost som uddanner piloter m.m.
 
Vi spiser ca kl.12.15 på Billesborgvej Bjarne leverer frokost så ring til ham hvis du ikke kommer på 40257354

Vi mødes kl. 10.00, og kører samlet til LokalBoligs salgspavillon yderst på Søndre Havn, hvor vi mødes med Kenn til en kop kaffe. 

Kenn er ejendomsmægler og sælger lejligheder i den yderste bebyggelse, hvor man netop er gået i gang med et meget spændende byggeri.

Det er Bjarne som leverer ugens kulinariske oplevelse, som vi indtager i klubhuset, så kontakt ham hvis du ikke kan komme, på tlf 40257354

Hilsen

Leif

 

Køge-Herfølge Jagtforening